Dana 12. listopada, 2021. godine  u našem su vrtiću obilježeni Dani kruha. Zbog aktualne situacije s pandemijom nismo mogli prihvatiti pomoć roditelja u izradi raznih peciva, kolača i kruha,  ali smo ih svejedno mogli razveseliti prikazom i doživljajem raznih aktivnosti u kojima su, sa svojim odgojiteljicama, sudjelovala djeca. Djeca su sa svojim odgojiteljicama u skupini pripremala razna peciva, kiflice i kruh, koji su sa zadovoljstvom mogli ispeći u kuhinji u našem vrtiću.

Odgojiteljice područnog objekta DV Maslačak za djecu su pripremile i prigodnu predstavu pod nazivom „Djed i pogača“.

Skupinu s programom katoličkog vjerskog odgoja posjetio je župni kapelan koji je blagoslovio kruh koji su djeca izradila sa svojim odgojiteljicama.

U sklopu projekta za pomoć djeci Afrike, sudjelovala je odgojna skupina Cookies. Skupina je sa svojim odgojiteljicama vrijedno pripremila kolačiće i peciva koje su roditelji i zaposlenici mogli kupiti te svojim skromnim doprinosom pripomoći u hvale vrijednoj akciji. Ova akcija povodom dana kruha samo je početak njihova projekta Škole za Afriku, a do kraja godine će, uz istraživanje života u Africi, pomagati humanitarnim akcijama.