Predškolska skupina Medvjedići i ove je pedagoške godine nastavila razvijati brižan odnos prema knjizi te provodi projekt „Bajka“ s ciljem razvijanja interesa za čitanjem kod djece predškolske dobi. Kod djece se javio velik interes za slušanje i pričanje bajki, osobito u vrijeme popodnevnog odmora i mirnih igara. Svaki tjedan u grupi jedno dijete donosi svoju najdražu slikovnicu i priča djeci priču. U grupi postoji i putujuća slikovnica iz naše knjižnice koju djeca posuđuju na nekoliko dana, čita se u krugu obitelji, a djeca nakon pročitanog likovnim izrazom prikazuju ono što im se u knjizi najviše svidjelo.

U sklopu projekta ostvarena je i suradnja s lokalnom zajednicom, tako su djeca posjetila Festival bajki na Novim dvorima gdje su slušala svoje najdraže bajke Crvenkapicu, Trnoružicu i Ježevu kućicu, a u predblagdansko vrijeme u vrtiću je organizirana i lutkarska predstava za djecu Darovi za Krispina. Također djeca su posjetila Gradsku knjižnicu Ante Kovačić gdje su uživali u pričanju priča Vuk koji je tražio ljubav, Zaljubljeni žabac i Ljubav, a imali su priliku i postati članovi gradske knjižnice. Posjetili su i Zagrebačko kazalište lutaka gdje su gledali predstavu Crvenkapica, a najzanimljiviji dio bi je te sudjelovanje na radionici izrade.

Kako bi djeca svakodnevno mogla čitati, ali i provoditi simboličku igru knjižnice u sobi dnevnog boravka oformljen je „centar knjižnice“ gdje djeca jedna drugoj čitaju, posuđuju knjige, organiziraju radionice i slično. Zajedno s odgojiteljicama izradili su knjigu Abecead. Bajke su djeci svakodnevni poticaj za igru i stvaranje. Svaka bajka ima svoju pouku koja je važna u odrastanju i učenju za život, a djeca na taj način životne pouke lakše savladaju i pamet. Čitanjem Medvjedići potiču ljubav prema knjizi i čitanju, bogate rječnik, razvijaju pažnju, pamćenje, mišljenje, slušanjem se stvara radost i zadovoljstvo… Čitaju i Bajke koje pomažu djeci te razgovaraju o problemima s kojima se susreću likovi. A kao najljepši dio projekta sigurno je i stvaranje vlastite knjige Najljepše priče – s dječjim crtežima i izjavama djece.