Svjetski dan voda obilježava se svake godine 22. ožujka i usmjeren je na važnost vode i podizanje svijesti o 2,2 milijarde ljudi koji nemaju pristup sigurnoj vodi. Riječ je o poduzimanju akcija za rješavanje globalne krize s vodom, a glavni fokus Svjetskog dana voda je podrška postizanju cilja održivog razvoja 6: voda i kanalizacija za sve do 2030. godine.

Voda je bitna za opstanak i produktivnost svih živih bića i ekosustava na Zemlji. No, rastuća prijetnja vodenim stresovima u različitim dijelovima svijeta ima dalekosežne posljedice, te između ostalog, utječe na gospodarski razvoj, sigurnost hrane, zdravlje, ekosustave, proizvodnju energije, iskorjenjivanje siromaštva i ravnopravnost spolova.

Kako bi osvijestili važnost očuvanja vode i od rane dobi poticali savjesno i odgovorno postupanje, u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Zagrebačke županije u našem smo vrtiću obilježili Svjetski dan vode.

Odgojitelji i djeca razgovarali su o važnosti očuvanja vode, što voda znači za njih te za što nam sve služi, a sve su to popratili su i likovnim radovima koji su objavljeni i na stranicama Zavoda, a možete ih vidjeti na sljedećem linku:

Obilježavanje svjetskog dana voda – Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije (zzjz-zz.hr)