Poštovani roditelji,

Stigli su prvi osnovni rezultati istraživanja MORENEC – Modeli odgovora na odgojno-obrazovne potrebe djece u riziku socijalne isključenosti u koje je aktivno uključen i naš vrtić.

Projekt provodi Učiteljski fakultet u Zagrebu u suradnji s brojnim ustanovama ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, a pod pokroviteljstvom Hrvatske zaklade za znanost.

Podsjećamo da je opći cilj projekta doprinijeti sistematizaciji postojećih i kreiranju novih znanstveno utemeljenih spoznaja o etiološkim, fenomenološkim i intervencijskim aspektima rizika socijalne isključenosti djece rane i predškolske dobi, kao temeljima planiranja, razvoja i evaluacije učinkovitosti odgojno-obrazovnih metoda, strategija i programa usmjerenih obiteljima i djeci rane i predškolske dobi. Realizacija ovog cilja pretpostavka je daljnjeg osnaživanja ustanova RiPOO u ostvarivanju razvojnih prava djece izložene riziku socijalne isključenosti.

Ovim putem zahvaljujemo svim roditeljima i djelatnicima vrtića koji su doprinijeli provedbi istraživanja.

Istraživanje traje i dalje. U prilogu ovog teksta nalazi se poster s najosnovnijim rezultatima istraživanja, a na sljedećem linku možete saznati više o samom projektu kao i opširnije o dosadašnjim rezultatima:

NOVOSTI