Hrvatsko matematičko društvo, uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, svake godine 01. prosinca organizira manifestaciju pod nazivom “Večer matematike” . Cilj ovog događanja je kroz zabavne  aktivnosti potaknuti kod djece pozitivan stav prema matematici.

Odgojiteljice i djeca  iz skupine ranog učenja engleskog jezika Pumpkinsi taj  su  dan obilježili “Večer matematike” i u našem vrtiću.  Druženje su započele kratkom prezentacijom za roditelje  na temu važnosti učenja matematike od najranije dobi, a nastavljeno je zanimljivim igrama kao što su : provlačenje po brojevima, traženje oblika, skoči na broj spoji brojeve gumicama, pogodi brojeve lopticom i mnoge druge. Djeca su imala matematičku putovnicu u koju su dobivala žigove nakon provedenih aktivnosti što ih je posebno veselilo. U zanimljivim aktivnostima  uživali su i veliki i mali  te s nestrpljenjem očekuju ponovno druženje.

Večer matematike  po prvi je puta obilježena u našem vrtiću a s obzirom na oduševljenje koje je izazvala kod roditelja i djece nadamo se da će postati tradicija.