Naš razvojni put

 • 1987. godine Dječji centar Zaprešić bio je najveći vrtić u gradu Zagrebu s 1113 djece redovitog programa na jedanaest lokacija u 39 odgojnih skupina. U programu predškole bilo je 17 odgojnih skupina. Zbog te veličine, Skupština grada Zagreba i općine Zaprešić odlučuju 1987. godine podijeliti centar na dva samostalna vrtića.
 • 01. srpnja 1987. godine samostalno je započeo s radom Dječji vrtić Maslačak, u čijem sastavu su bili objekti: centralni objekt – Hrvatske mladeži 4 u Zaprešiću (6 odgojnih skupina), područni vrtić u Brdovcu – P. Beluhana 2b (6 odgojnih skupina), tri  stana u Kodrmanovoj ulici u Zaprešiću, te tri iznajmljena prostora na Trgu mladosti 1-6 u Zaprešiću. Ukupno je vrtić imao 18 skupina redovitog programa i 8 skupina predškole, te je bio stručno ekipiran.
 • Dana  04.  siječnja 1989. godine  u Zaprešiću na Trgu mladosti 9 (u dva četverosobna stana) otvara se vrtić za pet manjih skupina. Program predškole je vođen u prostorijama vrtića i okolnim osnovnim školama.
 • Ponosimo se činjenicom da je vrtić Maslačak  02. prosinca 1991. godine otvorio igraonicu za djecu prognanika u bivšoj zgradi Komunalnog poduzeća Zaprešić, koja je kasnije radila kao izdvojeni Vukovarski vrtić (1997./98.).
 • 1996. godine osnivačka prava Grada Zagreba u ime bivše općine Zaprešić, preuzima Grad Zaprešić. Sredstvima od prodaje stanova (Kodrmanova ulica u Zaprešiću) i  sredstvima Grada Zaprešića 2002. godine  je dograđen centralni objekt za 4 odgojne skupine i vrtić od tada radi na tri lokacije.
 • U periodu od 2006.-2011. godine u općini Pušća, u sastavu našeg vrtića bio je područni objekt za jednu skupinu djece u prostorima bivše škole u Pušći.
 • Općina Brdovec  je 2010. godine adaptirala vojarnu Januševec za potrebe vrtića (oko 100 djece).
 • Od tada vrtić Maslačak radi na 4 lokacije (Zaprešić: Hrvatske mladeži 4 i Trg mladosti 9, te u općini Brdovec: P. Beluhana 2b i Šumska 1a) s oko 600 djece redovitog programa i 80 djece programa predškole.
 • Zbog povećanih potreba za smještajem djece u vrtiće općine Brdovec, obnavlja se sredstvima općine Brdovec, područna škola Laduč (OŠ I. B. Mažuranić, Prigorje Brdovečko). 01. ožujka 2019. godine vrtić otvara nove prostore za dvije odgojne skupine pri područnoj školi Laduč, Zagrebačka 48.
 • Dječji vrtić Maslačak u 2019. godini djeluje na pet lokacija, dvije u gradu Zaprešiću i tri u općini Brdovec, za oko 600 djece u redovitom programu (27 odgojnih skupina) i 70 djece u tri skupine programa predškole.
 • 01. siječnja 2020. odlukom Gradskog vijeća Grada Zaprešića osnivačka prava nad objektima u Brdovcu, Prigorju Brdovečkom i Laduču prenesena su na Općinu Brdovec. Općina Brdovec osnovala je svoju zasebnu predškolsku ustanovu Dječji vrtić Videk sa svojom upravom.
 • Od 01. rujna 2023. dječji vrtić Maslačak otvara novi područni objekt. Dječji vrtić Maslačak sada djeluje na dvije lokacije: centralni objekt, Hrvatske mladeži 4 s deset odgojno obrazovnih skupina i područni objekt Đalski u Ulici Ksavera Šandora Đalskog 1D, s deset odgojno obrazovnih skupina. U vrtić je upisano ukupno 420 djece. Naša ustanova vodi i program predškole za jednu skupinu djece, svake druge godine u suradnji s dječjim vrtićem Vrtuljak. U ustanovi je zaposleno 75 zaposlenika. Poslove vođenja i zastupanja ustanove obavlja ravnateljica. Na stručno pedagoškim poslovima rade stručni suradnici: pedagoginja, logopedinja i defektologinja te zdravstvena voditeljica i 41 odgojitelj. U vrtiću je na računovodstveno administrativnim poslovima zaposleno  4 radnika. Tehničku službu čine 2 domara, glavna kuharica, 3 kuharice, 2 pomoćne kuharice i 11 spremačica.
Skip to content