U Gradskoj knjižnici A. Kovačića u Zaprešiću je 10. 04. 2024. godine, u organizaciji Erasmus tima DV Maslačak, upriličena diseminacija projekta „Snaga različitosti“.

Odgojiteljice i stručni tim pripremile su, za tu priliku, izlaganja o mobilnostima odnosno edukacijama  na kojima su bile u protekloj godini.  Odgojiteljica Ljubica Školnik, koja je i  koordinatorica Erasmus programa za Dv Maslačak, govorila je prisutnim kolegicama o Erasmusu i projektu „Snaga različitosti“ u kojem je trenutno DV Maslačak.

Odgojiteljice Ana Gabričević, Ankica Huf, Martina Štoos, Tihana, Mufić i Sandra Šimunić te logopedinja Anja Zorko predstavile su edukacije „Creative Teaching Techniques to Promote Inclusive Education“, „Inclusive Education Through Arts and Games“, „Intercultural Education – The Answer to Cultural Diversity in the Classroom“ i  „The finnish approach to children with special needs: Promoting learning and growth“ kojima su prisustvovale na Tenerifima, u Barceloni, Cipru i Firenzi.

Logopedinja je također navela i opisala diseminacijske  aktivnosti koje su do sada provedene u DV Maslačak, u sklopu roditeljskih sastanaka, radionica za odgojitelje te projekata koji su provedeni s djecom.

Za kraj su  odgojiteljice Ljubica Školnik i Ana Gabričević  prezentirale  E-twinning projekte koje su do sad provele u skupinama Pumpkins, Candies i Krijesnice.

Okupljene kolegice iz drugih predškolskih ustanova su sa zanimanjem slušale izlaganja nakon kojih je provedena i evoluacija sudionika. Kolegice su visokim ocjenama procijenile stručnost predavača i zanimljivost tema te jednoglasno zaključile da su nakon dobivenih informacija zainteresirane za uključivanje u Erasmus projekte.