U Dječjem vrtiću Maslačak vrijeme maškara uvijek je posebno i veselo, kako za djecu tako i za zaposlenike. Cijeli mjesec djeca su se bavila različitim aktivnostima, od uređenja prostora u duhu fašnika, izradi maski, pjevanju pjesmica te pripremi koreografija za ples pod maskama na vrtićkom dvorištu. Također djeca se na ovaj način upoznaju i s običajima iz našega kraja, a odgojitelji često ovo vrijeme iskoriste i za upoznavanje djece s emocijama koje mogu osjetiti u susretu s različitim maskama.

Zadnji dan fašnika svakako je bio najuzbudljiviji jer su djeca sudjelovala na defileju maski na vrtićkom dvorištu te je svaka grupa, u ritmu odabrane glazbe, drugoj djeci pokazala svoje maske.

Već tradicionalno male maškare Dječjeg vrtića Maslačak posjetile su i gradsku upravu, gdje ih je s osmijehom i veseljem dočekao gradonačelnik. Ove godine u posjet je stigla predškolska skupina Cipelići koja je uključena u projekt „medijska pismenost“ te su povodom toga i sami bili zamaskirani u različite medije. Za gradonačelnika su pripremili pjesmicu o svojim željama te mu nakratko preuzeli ključeve grada i rekli što bi oni napravili kada bi oni bili gradonačelnik Zaprešića.