U odgojnoj skupini Kruškice provodi se redoviti desetsatni program. Ove godine skupina aktivno sudjeluje u eko projektu pod nazivom “ Od sjemenke do ploda”. Cilj projekta je osvijestiti djecu da se od sjemenke ploda može razviti nova biljka te se tako utječe na očuvanje biljnog svijeta i prirode. U sklopu projekta se uči kroz igru i  promatranjem uzgajanja začinskog bilja za sušenje. Osim što su uzgajali začinsko bilje, djeca i roditelji su i donosili začine koji su korišteni za aktivnosti raspoznavanja različitih mirisa biljaka.  Začine su djeca koristila i  samoinicijativno razvijajući simboličku igru u obiteljskom centru. Sadnjom začinskog bilja obogaćen je začinski vrt u vrtićkom dvorištu. U suradnji s roditeljima su posađene i sadnice mladog luka.

U skupini se redovito reciklira na način da se od potrošenih materijala izrađuju druga sredstva kao poticaji za senzornu igru i razvoj svih osjetila.

Trenutno je aktivan projekt Kukci.  Uz razne slikopriče, slike i plakate te stolno manipulativne igre djeca uče o korisnosti kukaca, poput pčele, ali i o važnosti zaštite od opasnih kukaca.