U vrijeme  brzih tehnoloških promjena , postalo je neophodno pripremiti djecu za digitalni svijet u kojem će živjeti. Nacionalni kurikulum za rani i predškolski odgoj i obrazovanje kao kompetenciju važnu za cjeloživotno učenje navodi digitalnu kompetenciju.

: U ranoj i predškolskoj dobi digitalna kompetencija razvija se upoznavanjem djeteta s informacijsko-komunikacijskom tehnologijom i mogućnostima njezine uporabe u različitim aktivnostima. Ona je u vrtiću važan resurs učenja djeteta, alat dokumentiranja odgojno-obrazovnih aktivnosti i pomoć u osposobljavanju djeteta za samoevaluaciju vlastitih aktivnosti i procesa učenja. Ova kompetencija razvija se u takvoj organizaciji odgojno-obrazovnoga procesa vrtića u kojoj je i djeci, a ne samo odraslima, omogućeno korištenje računala u aktivnostima planiranja, realizacije i evaluacije odgojnoobrazovnoga procesa ( Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, 2014:11).

Digitalna tehnologija može podržati razvoj komunikacijskih vještina.    Rješavanjem interaktivnih igara, slagalica i drugih izazova koji zahtijevaju vještinu rješavanja problema i uporabu kritičkog mišljenja djeca mogu podržati razvoj logičnog razmišljanja,  planiranja i odlučivanja i istovremeno se zabaviti. Upotreba digitalnih tehnologija u vrtiću treba biti temelj odgovornog korištenja digitalnih uređaja .Jako je važno držati ravnotežu u korištenju digitalnih tehnologija i ostalih iskustava učenja , kao što su igra u prirodi i društvene interakcije. Djeca iz skupine Candies borave na otvorenom po svim vremenskim uvjetima, puno vremena provode u prirodi u igri prirodnim materijalima.Isto tako im je gotovo svakodnevno omogućeno korištenje informacijsko-komunikacijske tehnologije.Uključivanjem u eTwinning projekte djeca komuniciraju s vršnjacima  diljem Europe.Koriste aplikacije za snimanje video uradaka, rješavaju interaktivne slagarice,koriste tehnologiju u svrhu dokumentiranja svog učenja, izrađuju digitalne knjige.Djeci treba omogućiti različite kontekste i situacije koje će pridonijeti njihovu cjelovitom razvoju – njihovim interesima, vještinama, mogućnostima i znanjima.