Odgojna skupina „Jabučice“ je kroz razne edukativne aktivnosti iskoristila kišno razdoblje za istraživanje i učenje o kiši te odjevnim predmetima za kišno vrijeme.

Uz pomoć kapaljki, pijene za brijanje, plave boje za hranu, vode te staklenke napravili su pokus o kiši te tako „dozvali“ kišu u njihovu skupinu.

Od glazbenih aktivnosti vezanih uz kišu te odjevne predmete provodili su pjesme: „Kišobran za dvoje“, „Kiša pada kap, kap, kap“.

U likovnim aktivnostima koristili su likovne tehnike tempera s higijenskim štapićima za prikaz kapljica kiše te su istraživali posebnu, novu likovnu tehniku s akvarelnim bojicama za odjevne predmete.

Uz pripovijetku „Šareni kišobran“ te uz pomoć slikovnih aplikacija samostalno su prepričavali i otkrili kakvo to vrijeme voli naš šareni kišobran.

Za provlačilicu s kišnim oblakom morali su se potruditi kako bi kapljice kiše pronašle pravi put, a za kolutove na stalcima paziti na boju te oznaku odjevnih predmeta na njima, dok su za memory s odjevnim predmetima uvidjeli važnost čekanja na red te uparivanja istih kartica.