Djeca iz grupe Krijesnice istraživala su na karti gdje se nalazi Isusova domovina; kojim putem su Marija, Josip i Isus krenuli iz Betlehema u Egipat i kasnije se naselili u Nazaret. Usporedno smo proveli sklop aktivnosti u kojem smo bolje upoznali Lijepu našu i grad Zaprešić u kojem živimo.  Sve informacije smo dobili u Gradskoj knjižnici Ante Kovačić i Turističkoj zajednici grada Zaprešića.

Potaknuti velikim interesom za pjesmu, ples i sviranje oformili smo glazbeni centar. Djeca su istraživala zvukove, izađivala udaraljke, slušala glazbu i spontano okupljala kako bi pjevala pjesme uz pratnju udaraljki.  U goste nam je došla majka glazbenica s polaznicima glazbene škole, upoznala s glazbenim instrumentima, naučila nove pokretne igre i pjesmice. Naš glazbeni centar i dalje je aktualan te rado posjećen od djece iz drugih skupina.
Uz Isusa sam siguran

Cilj aktivnosti je buditi u djeci osjećaj zaštićenosti i povjerenja u Isusa koji nas voli i na koga se možemo osloniti u teškim situacijama.
Djeci je ponuđena kutija u kojoj su se nalazila sredstva za pričanje priče: platno za more, platno za vjetar i platno za Isusovu haljinu.  Nakon pripovijedanja biblijskog događaja Mt 8, 23-26 djeca se spontano uključuju u dramatizaciju koristeći poticajna sredstva.
U završnom dijelu zajedničkim radom djeca su slikala “oluju na moru” , izradila čamac i proigravala biblijski događaj.