„Nije naš cilj da postanemo kao drugi; potrebno je da se međusobno razlikujemo, da naučimo vidjeti ljude drugačije od sebe i da ih poštujemo zbog toga što jesu.“

-Herman Hesse

Skupina „Minions“ započela je s projektom „Different is Beautiful“ s ciljem razvoja dječje tolerancije i međusobnog prihvaćanja u skupini. Projekt je započeo razvojem slike o sebi aktivnostima „This is me“, , „My portrait“ i „How tall am I?“. Sobu dnevnog boravka obogatili smo raznim poticajima poput atlasa, karte svijeta, fotografijama djece „Children of the world“, lutkama različitih rasa i slično.

Nadalje, projekt se nastavio razgovorom o tome kako se mi razlikujemo od drugih, odnosno što svakoga od nas čini posebnim. Potaknuti raznim fotografijama i razgovorom, djeca su sudjelovala u aktivnostima poput izrade plakata „Children of the World“ te izrade lica modeliranjem domaćeg plastelina u boji.

Projekt se nastavlja te ćemo u nadolazećim tjednima naučiti nešto više o Rusiji. Povodom toga, u goste nam dolazi majka dječaka iz skupine, koja će svojim pričama pokušati djeci opisati tu veliku državu.